Nederlands Deutsch

Bezienswaardigheden en omgeving

Hunebedden

Zeg je Drenthe, dan zeg je Hunebedden. De in de prehistorie ontstane grafmonumenten zijn door heel Drenthe te bekijken. Wij raden je aan om een kijkje te nemen bij het Hunebedcentrum in Borger, 6 km gelegen van Schoonloo. Op de Drentse Hondsrug zit je hier op het spoor naar de prehistorie, de tijd nadat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Ontdek de indrukwekkende stenen grafmonumenten in het Drentse landschap en leer meer over de geschiedenis van de hunebedbouwers in het naastgelegen museum.

Koop hier jouw tickets online.

Boomkroonpad

Spelenderwijs meer leren over de natuur en genieten van de schoonheid om je heen? Dan raden wij het Boomkroonpad aan. Ontdek het 125 meter lange pad met een belevingsduur van ongeveer 30 minuten voor een leerzame dag. Daarnaast kun je vanuit dit punt meerdere boswandelingen maken door de boswachterij van Gieten-Borger.

Vind hier de route.

Bron: Staatsbosbeheer.nl

Loomeer

In de zomer een verfrissende duik nemen? Dan is de recreatieplas het Loomeer in de boswachterij van Schoonloo de ideale plek! Op 2 km lopen, fietsen of met de auto vind je de prachtige zwemplas van 7ha met een zeer groot zandstrand dat helemaal om het meer heen loopt. Het water is maximaal 2 meter diep, dus zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Ellert en Brammert

Op 7 km afstand van onze herberg wachten de reuzen Ellert en Brammert je op bij de ingang van het Ellertsveld, centraal gelegen bij het openluchtmuseum van Schoonoord. Het Ellertsveld heeft zijn naam dan ook te danken aan de reus Ellert. De overlevering zegt dat zo’n vier eeuwen geleden hier twee reuzen hebben gewoond: vader en zoon. Het waren ruwe kerels, die een onderaardse hut hadden gemaakt op het grote heideveld, tegenwoordig bekend onder de naam Ellertsveld.

Plan hier jouw bezoek.

Bron: Ellertenbrammert.nl

Pieterpad Drenthe

​Onze herberg ligt aan de route van het Pieterpad. Etappe 5 is van Rolde naar
Schoonloo. Het Pieterpad is tussen 1978 en 1983 bedacht, gelopen en beschreven door Toos Goorhuis-Tjalsma uit Tilburg en Bertje Jens uit Groningen. Twee vriendinnen die vonden dat Nederland wel een serieus langeafstandspad kon gebruiken. Ze waren geïnspireerd door een wandeltocht in het Duitse Zwarte Woud en wilden iets vergelijkbaars in Nederland tot stand brengen. Veel wandelroutes treden bij Schoonloo in het spoor van de wolf op het Wolvenspoor, een avontuurlijke route van 5 kilometer dwars door het Hart van Drenthe. Daarnaast zijn er nog veel meer schitterende routes.

Bekijk ons Pieterpad arrangement.

Bron: Pieterpad.nl

Musea Drenthe

Ontdek het oerdorp van Drenthe en ga een middagje cultuur snuiven in het museumdorp Orvelte. Op 10 km afstand van onze herberg vind je het gezellige museumdorp met leuke winkeltjes, ambachten en tentoonstellingen.

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van het prachtige Drenthe? Op ongeveer 19 km van onze herberg is het Drents Museum met wisselende exposities te vinden. Op de plek van het voormalige klooster Maria in Campis leer je meer over de provincie Drenthe in de tijd van de prehistorie, vondsten uit de trechterbekercultuur, maar ook hedendaagse kunst. Wij raden een bezoekje aan het Drents Museum zeker aan. Je kunt het combineren met een middagje shoppen in de gezellige binnenstad van Assen.

Bron: Drenthe.nl

Wildlands Emmen

Ga je toch liever voor een avontuurlijke middag? Dan is Wildlands Adventure Zoo in Emmen de ideale oplossing. Ontdek de drie themagebieden Jungola, Serenga en Nortica met de verschillende dieren, maar ook attracties. Gegarandeerd een leerzame en avontuurlijke middag. Ook leuk om te combineren met de gezellige binnenstad van Emmen.

Koop hier jouw tickets online.

Bron: Wildlands.nl

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork is een museum waar de geschiedenis van Kamp Westerbork wordt verteld. Het museum ligt aan de weg Oosthalen, zo’n drie kilometer van het voormalig kampterrein. Vanaf Herberg de Loohoeve is het herinneringscentrum en kampterrein goed te bereiken met de auto. Op een indrukwekkende manier word je meegenomen naar de tijd tijdens en na de oorlog in de omgeving van Kamp Westerbork.

Boek jouw museumtickets.

Bron: Kampwesterbork.nl

Meer informatie over onze prachtige provincie Drenthe? Lees hier meer.

Herberg de Loohoeve